DOBROTY: Ovesné sušenky s kokosem a mandlemi - Jižní Čechy Teď!
před 1 hodinou

DOBROTY: Ovesné sušenky s kokosem a mandlemi

Vůně pečení, zlatavá barva a chuť, které se nedá odolat – tyto ovesné sušenky s kokosem a mandlemi jsou dokonalé nejen k odpolední kávě, ale i jako domácí jedlý dárek. Snadná příprava a skvělá chuť.





Domácí sušenky mají něco do sebe. Nejen že provoní celý byt, ale navíc víte přesně, co jste do nich dali.

A když je s láskou upečete, zabalíte a darujete, promění se v milé překvapení, které udělá radost každému. Ovesné sušenky s kokosem a mandlemi jsou přitom tak jednoduché, že je zvládnete i mezi svátečním shonem.

Začněte tím, že si rozšleháte 2 lžíce rozpuštěného a vychladlého másla, 2 vejce a 150 gramů třtinového cukru. Do směsi pak přimíchejte 100 gramů strouhaného kokosu, 200 gramů ovesných vloček, lžičku skořice a špetku soli. Podle chuti můžete přidat i mandle, oříšky nebo kousky čokolády.

V malé misce si rozmíchejte v trošce vody 2 kávové lžičky solamylu a přilijte do těsta. Směs dobře promíchejte, aby se všechny ingredience krásně spojily.

Na plech vyložený pečicím papírem tvarujte lžící menší placičky.

Sušenky pečte pomalu při teplotě kolem 150 °C, dokud nezezlátnou. Hned po upečení je lehce potřete rozpuštěným medem.

Až vychladnou, můžete je uložit do plechové dózy nebo je zabalit do malých celofánových sáčků se stužkou.

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.