DOBROTY: Ovesné sušenky s kokosem a mandlemi
Vůně pečení, zlatavá barva a chuť, které se nedá odolat – tyto ovesné sušenky s kokosem a mandlemi jsou dokonalé nejen k odpolední kávě, ale i jako domácí jedlý dárek. Snadná příprava a skvělá chuť.
Domácí sušenky mají něco do sebe. Nejen že provoní celý byt, ale navíc víte přesně, co jste do nich dali.
A když je s láskou upečete, zabalíte a darujete, promění se v milé překvapení, které udělá radost každému. Ovesné sušenky s kokosem a mandlemi jsou přitom tak jednoduché, že je zvládnete i mezi svátečním shonem.
Začněte tím, že si rozšleháte 2 lžíce rozpuštěného a vychladlého másla, 2 vejce a 150 gramů třtinového cukru. Do směsi pak přimíchejte 100 gramů strouhaného kokosu, 200 gramů ovesných vloček, lžičku skořice a špetku soli. Podle chuti můžete přidat i mandle, oříšky nebo kousky čokolády.
V malé misce si rozmíchejte v trošce vody 2 kávové lžičky solamylu a přilijte do těsta. Směs dobře promíchejte, aby se všechny ingredience krásně spojily.
Na plech vyložený pečicím papírem tvarujte lžící menší placičky.
Sušenky pečte pomalu při teplotě kolem 150 °C, dokud nezezlátnou. Hned po upečení je lehce potřete rozpuštěným medem.
Až vychladnou, můžete je uložit do plechové dózy nebo je zabalit do malých celofánových sáčků se stužkou.
Dobrou chuť!

Diskuse k článku