DOBROTY: Ovocný patrový dort z melounu

Pokud chcete dělat vícepatrový dort, doporučujeme koupit větší meloun.
Nejdříve melounu seřízněte oba konce, aby měl stabilní základ, nikam neutíkal a dobře se vám s ním pracovalo. Pak nožem opatrně odstraňte zelenou kůru. Z melounu vyřízněte části, které poslouží jako patra (prostředek je nejširší, ten bude představovat největší spodní patro).
Vytvořte tři korpusy, kulaté, od největšího po nejmenší. Největší dejte na servírovací talíř nebo tác, na něj postavte menší a nahoru nejmenší melounový korpus. Až na sobě budou jednotlivé části stát, zajistěte je špejlemi. Když budou jednotlivé špejle vykukovat, napíchnete na ně jakékoliv ovoce, abyste je zakryli.
Zdobení už je na vaší fantazii. Můžete si na párátka vytvořit ovocné špízy a napíchat je do melounu. Nebo naopak do melounu napíchat samotná párátka a pak na ně věšet třeba rybíz či hroznové víno.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku