DOBROTY: Párek a brambory. Také milujete frankfurtskou polévku?

Proč se jmenuje frankfurtská? Mohou za to párky, které do polévky neodmyslitelně patří, které se začaly udit ve Frankfurtu nad Mohanem a které k nám přišly právě z Rakouska.
Připravte si polévku podle našeho receptu. A rovnou si ho uložte, protože ji budete vařit často.
Na sádle zesklovatíme jednu najemno nakrájenou cibuli. Přidáme 4 nakrájené párky (na kolečka nebo na proužky) a společně orestujeme.
Odstavíme ze zdroje tepla, posypeme 1 polévkovou lžící mleté papriky a 2 polévkovými lžícemi hladké mouky. Promícháme.
Vrátíme zpět na zdroj tepla, zalijeme 1 litrem vývaru a 10 minut povaříme. Poté přidáme 4 na kostičky nakrájené brambory. Osolíme, opepříme. A vaříme do změknutí brambor.
Na konci do polévky zamícháme ještě 100 ml smetany ke šlehání a 100 ml mléka. Necháme probublat.
Přisypeme zelené bylinky. Čerstvé nebo sušené. My dáváme koriandr nebo libeček.
Dobrou chuť.
Jaká polévka se nejčastěji vaří u vás?
Napište nám recept na novotna@jihocesketydeniky.cz a my ho rádi zveřejníme.
Diskuse k článku