DOBROTY: Pistáciové muffiny s oříškovým nádechem

Pokud máte doma pistáciovou pastu a trochu kešu ořechů, zbývá už jen pár základních surovin a vykouzlíte jednoduché a vláčné muffiny, který se hodí ke kávě i jako snídaně pro náročný den.
Na začátku si předehřejte troubu na 180 stupňů. Připravte si formičky na muffiny, silikonové nemusíte vymazávat.
V jedné míse smíchejte 200 g polohrubé mouky s 1 práškem do pečiva, přidej špetku soli a 100 g cukru (můžete použít třtinový).
Ve druhé míse rozšlehejte 2 vejce, přilijte 100 ml mléka, 80 ml rostlinného oleje a vmíchej 2 až 3 lžíce pistáciové pasty (já používám ochucovací pasta Pistácie 200 g z Besky edice).
Spojte tekutou směs se sypkými surovinami a dobře promíchejte, aby vzniklo hladké, lehce tekuté těsto. Na závěr přisypte hrst nahrubo nasekaných kešu ořechů. Ty dodají nejen chuť, ale i jemnou křupavost každému soustu.
Těstem naplňte připravené formičky vlož do rozehřáté trouby. Pečte 30 až 35 minut, zkontrolujte špejlí, zda jsou muffiny hotové. Po upečení nechte vychladnout a pak vyndejte z formiček a servírujte.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku