DOBROTY: Polévka z čočky a rajčat

Luštěninová polévka, která klidně zastoupí hlavní jídlo.
Dle návodu si uvařte 200 g čočky v 1,2 litru vody. Uvařenou čočku dejte stranou (včetně vody)
Na másle si zpěňte 100 gramů cibule a 2 stroužky prolisovaného česneku. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev (200 g) a celer (80 g). Přidejte čočku (i s vodou) a vařte 8 minut. Nakonec přidejte 250 gramů rajčat na kousky, 1 lžíci červeného vína, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíci hnědého cukru, 2 lžičky octa a půl lžičky pepře.
Zamíchejte a vařte společně ještě 20 minut. Před servírováním nechte 20 minut odpočinout.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku