DOBROTY: Polévka z pečených rajčat a paprik - Jižní Čechy Teď!
25. 3. 2024 9:12

DOBROTY: Polévka z pečených rajčat a paprik

Má velice intenzivní vůni i chuť, kterou polévce dodá to, že zeleninu předem upečete v troubě. Doba přípravy je sice delší, ale uvidíte, že výsledek bude stát za to.




Rozehřejte si troubu na 230 stupňů. Vyložte si pekáč pečicím papírem a dejte do něj 1 oloupanou cibuli, rozkrojenou na půl, 700 g očištěných a a napůl nakrájených masitých rajčat a 5 červených paprik, také očištěných a nakrájených. Pekáč se zeleninou dejte do rozpálené trouby a pečte 40 minut.

Po upečení nechejte vychladnout a pak z rajčat a paprik sloupněte slupky.

Zeleninu dejte do hrnce, přidejte šťávu z jednoho citronu, 500 ml zeleninového vývaru a lžíci olivového oleje. Osolte, opepřete a vařte 20 minut.

Po ovaření rozmixujte a dochuťte 1 lžičkou balzamikového octa a 1 lžící třtinového cukru. Povařte.

Servírujte s opečenou bagetkou a trochou zakysané smetany. Ozdobit můžete čerstvým oreganem.

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.