DOBROTY: Pomazánka z pečeného česneku

Česneková pomazánka je klasika, ne všichni ale mají rádi její sílu štiplavost. Pokud do této skupiny patříte také, zkuste pomazánku z pečeného česneku. Pečením totiž česnek ztrácí svou štiplavost a jeho aroma se stává příjemně oříškovým a voňavým.
Připravte si dvě paličky česneku, rozdělte je na stroužky a ty oloupejte. Rozložte je do zapékací mísy a potřete olivovým olejem. Mísu dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 30 minut.
V míse smíchejte 250 g lučiny, 250 g měkkého tvarohu a lžíci bílého jogurtu.
Upečené stroužky vyndejte z trouby, prolisujte je do směsi a vše promíchejte.
Na pánev dejte hrst oloupaných mandlí a nasucho opékejte, dokud nezačnou příjemně vonět. Vmíchejte je do pomazánky a dochuťte solí a pepřem.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku