DOBROTY: Přírodní kuřecí plátky s rýží - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Přírodní kuřecí plátky s rýží - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Přírodní kuřecí plátky s rýží - Jižní Čechy Teď!
14. 7. 2022 9:19

DOBROTY: Přírodní kuřecí plátky s rýží

Nejsou nijak pracné, mají příjemnou chuť a maso je krásně měkké. Vyzkoušejte tento základní recept na přírodní kuřecí plátky s rýží.

Připravte si kuřecí prsa (800 g) a seřízněte si je na stejně silné plátky. Omyjte je, usušte, jemně naklepejte a z obou stran osolte.

Jednu cibuli nakrájejte najemno.

Na talíř nasypte 3 lžíce hladké mouky.

V hrnci rozpalte tuk (2 lžíce oleje nebo sádla), vezměte plátek masa, jednou stranou ho položte do hladké mouky na talíři, oklepejte a vložte touto stranou do hrnce. Takto pokračujte s dalšími plátky masa, až bude dno zaplněné. Maso opečte zprudka, ale z každé strany 3-5 minut. Po upečení ho vyndejte na talíř a do zbytku tuku dejte cibuli, zeslabte plotnu a cibuli nechte zezlátnout. Pak ji zalijte 250 ml studené vody a přiveďte k varu. Až se začne vařit, vraťte do hrnce maso (i se šťávou, kterou maso pustilo), hrnec přikryjte poklicí a duste takto 30 minut (každých 10 minut ale maso obraťte) a vše promíchejte.

Na konci můžete šťávu ještě dosolit a cibuli buď rozmixovat nebo propasírovat.

Podávejte s rýží.

Dobrou chuť!

 

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.