DOBROTY: Přírodní kuřecí plátky s rýží

Připravte si kuřecí prsa (800 g) a seřízněte si je na stejně silné plátky. Omyjte je, usušte, jemně naklepejte a z obou stran osolte.
Jednu cibuli nakrájejte najemno.
Na talíř nasypte 3 lžíce hladké mouky.
V hrnci rozpalte tuk (2 lžíce oleje nebo sádla), vezměte plátek masa, jednou stranou ho položte do hladké mouky na talíři, oklepejte a vložte touto stranou do hrnce. Takto pokračujte s dalšími plátky masa, až bude dno zaplněné. Maso opečte zprudka, ale z každé strany 3-5 minut. Po upečení ho vyndejte na talíř a do zbytku tuku dejte cibuli, zeslabte plotnu a cibuli nechte zezlátnout. Pak ji zalijte 250 ml studené vody a přiveďte k varu. Až se začne vařit, vraťte do hrnce maso (i se šťávou, kterou maso pustilo), hrnec přikryjte poklicí a duste takto 30 minut (každých 10 minut ale maso obraťte) a vše promíchejte.
Na konci můžete šťávu ještě dosolit a cibuli buď rozmixovat nebo propasírovat.
Podávejte s rýží.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku