DOBROTY: Pudinkový koláč se smetanou a skořicí

Není to úplně ten koláč všechno zamícháme a pečeme, ale za ten čas rozhodně stojí. I za ty spokojené strávníky.
Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Plech nebo dortovou formu si vytřete máslem a vyložte pečicím papírem.
V míse utřete 5 žloutků a 200 g krupicového cukru do pěny. Pak přimíchejte 100 ml rostlinného oleje, 100 ml vlažné vody, 250 g hladké mouky a jeden sáček prášku do pečiva. Do této směsi opatrně a pomalu vmíchejte sníh ušlehaný z 5 bílků. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech.
Pak si dle návodu uvařte dva pudinkové prášky (1 litr mléka a 4 lžíce krupicového cukru).
Pudink lžicí rozetřete na připravené těsto.
Dejte péct na 25 minut.
Mezitím si v misce smíchejte 3 kelímky zakysané smetany a 2 lžíce moučkového cukru. Smetanu rozetřete na upečený koláč a nakonec ho posypejte skořicí.
Diskuse k článku