DOBROTY: Quiche s čedarem, bramborami a jarní cibulkou - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Quiche s čedarem, bramborami a jarní cibulkou - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Quiche s čedarem, bramborami a jarní cibulkou - Jižní Čechy Teď!
28. 7. 2023 14:31

DOBROTY: Quiche s čedarem, bramborami a jarní cibulkou

Výhodou slaného koláče je, že ho můžete servírovat kdykoliv během dne. Neurazí k snídani, obědu ani k večeři a nápadů na náplně je nekonečně mnoho.

DOBROTY: Quiche s čedarem, bramborami a jarní cibulkou - Jižní Čechy Teď!

Předehřejte si troubu na 180 stupňů a koláčovou formu vymažte máslem a vysypte moukou.

Připravte si těsto z 220 gramů hladké mouky, 140 gramů másla (vychlazeného, na kousky), 1 čajové lžičky soli, 1 žloutku a 50 gramů vody. Vypracujte, přendejte na pomoučněnou pracovní plochu, zpracujte do bochánku, vyválejte a vyložte těstem připravenou formu. Dno propíchejte vidličkou.

Na těsto rozložte brambory (300 g, na tenké plátky, uvařené), 150 g jarní cibulky nakrájené na kousky a 200 g nastrouhaného čedaru.

Smíchejte 5 vajec, 100 g mléka, 1 lžičku soli a špetku pepře. Směs nalijte na brambory.

Pečte 35 minut.

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.