DOBROTY: Quiche s čedarem, bramborami a jarní cibulkou

Výhodou slaného koláče je, že ho můžete servírovat kdykoliv během dne. Neurazí k snídani, obědu ani k večeři a nápadů na náplně je nekonečně mnoho.
Předehřejte si troubu na 180 stupňů a koláčovou formu vymažte máslem a vysypte moukou.
Připravte si těsto z 220 gramů hladké mouky, 140 gramů másla (vychlazeného, na kousky), 1 čajové lžičky soli, 1 žloutku a 50 gramů vody. Vypracujte, přendejte na pomoučněnou pracovní plochu, zpracujte do bochánku, vyválejte a vyložte těstem připravenou formu. Dno propíchejte vidličkou.
Na těsto rozložte brambory (300 g, na tenké plátky, uvařené), 150 g jarní cibulky nakrájené na kousky a 200 g nastrouhaného čedaru.
Smíchejte 5 vajec, 100 g mléka, 1 lžičku soli a špetku pepře. Směs nalijte na brambory.
Pečte 35 minut.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku