DOBROTY: Quiche s kozím sýrem a rajčaty
Domácí slaná koláčová specialita – to je francouzský quiche. Hodí se ke snídani, obědu i jako elegantní pohoštění pro hosty. Existuje mnoho kombinací náplní. Připravit si ho můžete třeba s kozím sýrem, rajčaty, smetanou a vejci.
Na těsto budete potřebovat: 200 g hladké mouky, 100 g studeného másla (nakrájeného na kostičky), špetku soli, a 3 lžíce studené vody.
V míse smíchejte mouku se solí a přidejte máslo. Prsty nebo robotem vytvořte drobenku. Přidejte vodu a rychle zpracujte hladké těsto. Těsto zabalte do fólie a dejte na 30 minut do lednice odpočinout. Pak ho vyválejte a vložte do kulaté formy (cca 26 cm). Dno propíchejte vidličkou.
Na náplň v míse rozšlehejte 2 vejce a 200 ml smetany na vaření, osolte a opepřete.
Na korpus rozložte kousky čerstvého kozího sýra (150 g) a plátky rajčat. Přelijte vaječno-smetanovou směsí. Pokapejte trochou olivového oleje a vložte do trouby.
Pečte na 180 stupňů přibližně 35 minut, dokud povrch nezezlátne a náplň neztuhne.
Dobrou chuť!

Diskuse k článku