DOBROTY: Rajčatová polévka s čočkou a olivami - Jižní Čechy Teď!




DOBROTY: Rajčatová polévka s čočkou a olivami - Jižní Čechy Teď!
před 3 hodinami

DOBROTY: Rajčatová polévka s čočkou a olivami

Rychlá, zdravá a chutná. Taková je rajčatová polévka s čočkou a olivami. Tento recept je ideální pro rychlou večeři nebo oběd, kdy chcete něco vydatného, ale zároveň lehkého. Kombinace rajčat, čočky a oliv přináší nejen skvělou chuť, ale také dávku bílkovin a vlákniny.





Nejprve si připravte zeleninu. Nakrájejte jednu střední cibuli nadrobno, 2–3 stroužky česneku nasekejte a dvě mrkve spolu s jedním stonkem celeru nakrájejte na kostky. V hrnci rozehřejte jednu lžíci olivového oleje a nejprve orestujte cibuli s česnekem asi 3–4 minuty. Pak přidejte nakrájenou mrkev a celer a krátce je promíchejte.

Do hrnce přidejte jednu plechovku krájených rajčat (400 g) a přilijte litr zeleninového vývaru. Přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, aby se chutě spojily. Následně přidejte 150 g červené nebo zelené čočky, jednu lžičku sušené bazalky a jednu lžičku sušeného oregana. Vařte dalších 15–20 minut, dokud čočka nezměkne.

Pokud chcete hladší krémovou konzistenci, můžete ji lehce rozmixovat tyčovým mixérem.

Dochuťte solí a pepřem.

Na závěr přidejte pár lístků čerstvého špenátu a 50 g nakrájených černých oliv.

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.