DOBROTY: Rajčatová polévka s opečeným chlebem - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Rajčatová polévka s opečeným chlebem - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Rajčatová polévka s opečeným chlebem - Jižní Čechy Teď!
1. 10. 2024 15:07

DOBROTY: Rajčatová polévka s opečeným chlebem

Jednoduchý recept z pár ingrediencí, které máte určitě doma. Chuť této rajčatové polévky je dokonalá.

DOBROTY: Rajčatová polévka s opečeným chlebem - Jižní Čechy Teď!

Připravte si asi 15 g čerstvé bazalky (listů) a stejné množství česneku. Dejte společně do mixéru a rozmixujte.

Směs orestujte na 40 g olivového oleje. Přidejte 400 g rajčat (1 plechovka), 500 g zeleninového vývaru a špetku soli a pepře. Zamíchejte a vařte 10 minut.

Mezitím si na másle opečte na kostičky nakrájený straší chleba nebo housku a nastrouhejte si parmazán.

Po uvaření polévku rozmixujte a servírujte s opečeným chlebem posypaným parmazánem.

Dobrou chuť!

 

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.