DOBROTY: Rajčatové rizoto jako samotné jídlo nebo příloha

Udělá vám službu jako samotné jídlo nebo jako příloha třeba ke kuřecím prsíčkům. Uvařte si s námi rajčatové rizoto.
Připravte si hrnec nebo hlubší pánev. Jednu cibuli si nakrájejte najemno a opečte na oleji. Přijdete prolisovaný stroužek česneku a hrst nakrájené petrželky.
Přidejte 300 g rýže na rizoto, 60 gramů bílého suchého vína a 200 g nasekaných rajčat v plechovce. Zamíchejte a vařte 10 minut.
Pak přidejte 600 ml vody, zeleninový bujon, 20 g rajčatového protlaku a půl lžičky soli a čtvrt lžičky pepře.
Promíchejte ode dna a vařte ještě 15 minut. Nakonec přidejte 30 g másla a 40 g nastrouhaného parmazánu, zamíchejte a nechte 4 minuty dojít.
Rizoto můžete servírovat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu například ke kuřeti.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku