DOBROTY: Rajská omáčka. Jednoduchá klasika

Připravte si tuto oblíbenou omáčku podle našeho vyzkoušeného a (strávníky) oblíbeného receptu.
Nakrájejte si najemno jednu cibuli a orestujte ji na 60 g másla. Zasypte 50 g hladké mouky a jednu minutu spolu opékejte. Přidejte 400 g loupaných rajčat z plechovky. Směs zalijte 1 litrem vývaru. Přisypte 1 lžičku skořice, přidejte 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře,1 lžičku tymiánu a 1 lžičku soli. Přiveďte k varu a společně povařte. Bobkový list a kuličky koření vyndejte, přidejte rajčatový protlak a celou omáčku promixujte. Dochuťte jednou lžící octa a 3 lžičkami krupicového cukru.
Nakonec přijde věčné dilema. Těstoviny nebo knedlíky? Masové koule nebo hovězí? Jaký tým jste vy?
Máte na rajskou omáčku nějakou vychytávku, která její chuť ještě pozvedne?
Napište nám a my váš recept rádi zveřejníme. Pište na novotna@jihocesketydeniky.cz.
Diskuse k článku