DOBROTY: Rozstřelený španělský ptáček

Také máte španělského ptáčka s rýží zařazeného mezi oblíbená jídla, ale kolikrát vás od jeho přípravy odradí plnění a vázání? Vyzkoušejte variantu "rozstřeleného" ptáčka.
Připravte si plátky zadního hovězího, naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí.
Rozpalte si ve větším hrnci sádlo. Na něm orestujte 100 g pokrájené slaniny a 2 najemno nakrájené cibule.
Přidejte maso, které nechte zatáhnout.
Okmínujte a přilejte horkou vody.
Nakrájejte si 4 párky, 4 kyselé okurky a uvařte 4 vejce natvrdo. Polovinu všeho dejte nyní do omáčky a minimálně hodinu duste.
Omáčku zahustěte, přidejte zbytek ingrediencí a vařte ještě 15 minut.
Podávejte s rýží.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku