DOBROTY: Rozstřelený španělský ptáček - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Rozstřelený španělský ptáček - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Rozstřelený španělský ptáček - Jižní Čechy Teď!
29. 1. 2022 14:45

DOBROTY: Rozstřelený španělský ptáček

Také máte španělského ptáčka s rýží zařazeného mezi oblíbená jídla, ale kolikrát vás od jeho přípravy odradí plnění a vázání? Vyzkoušejte variantu "rozstřeleného" ptáčka.

DOBROTY: Rozstřelený španělský ptáček - Jižní Čechy Teď!

Připravte si plátky zadního hovězího, naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí.

Rozpalte si ve větším hrnci sádlo. Na něm orestujte 100 g pokrájené slaniny a 2 najemno nakrájené cibule.

Přidejte maso, které nechte zatáhnout.

Okmínujte a přilejte horkou vody.

Nakrájejte si 4 párky, 4 kyselé okurky a uvařte 4 vejce natvrdo. Polovinu všeho dejte nyní do omáčky a minimálně hodinu duste.

Omáčku zahustěte, přidejte zbytek ingrediencí a vařte ještě 15 minut.

Podávejte s rýží.

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.