DOBROTY: Rybízová bublanina podle hrníčkového receptu

Rybízová, jahodová, třešnová...je jedno, jaké ovoce s tímto těstem spojíte. Zaručujeme, že koláč bude rychle pryč. Vyzkoušejte tento hrníčkový recept.
Vymažte si máslem kulatou dortovou formu nebo menší pekáč, vysypte hrubou moukou.
Troubu si předehřejte na 180 stupňů.
V míse si smíchejte půl hrnečku hladké mouky a půl hrnečku polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr a 1 kypřící prášek do pečiva. Přisypte špetku soli, kuru z jednoho citronu a promíchejte.
V druhé míse vyšlehejte do pěny 2 vejce a půl hrnečku třtinového cukru. Přilijte 80 ml mléka.
Za stálého šlehání přisypávejte pomalu mouku a 100 ml smetany.
Rybíz, nebo jiné ovoce, si rozdělte na polovinu (celkem ho budete potřebovat tak 600 g). Jednu polovinu nasypu do formy, na ni nalejte polovinu těsta, na těsto dejte druhou polovinu ovoce.
Pečte ve vyhřáté troubě 45 minut.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku