DOBROTY: Rychlá rýžová miska s tuňákem

Potřebujete rychlý, zdravý oběd nebo večeři, který zasytí a přitom nezatíží? Tahle miska z rýže a tuňáka je přesně to, co hledáte.
Uvařte si rýži a nechte ji trochu vychladnout.
Přendejte ji do mísy a přilejte 1–2 lžíce olivového oleje, šťávu z poloviny citronu, trochu soli a pepře. Pak přimíchejte plechovku tuňáka ve vlastní šťávě a promíchejte, aby se tuňák dobře spojil s rýží.
Pro svěží chuť přidejte nakrájenou čerstvou zeleninu – například okurku, cherry rajčata nebo papriku.
Můžete přidat i hrst rukoly nebo baby špenátu. Na závěr můžete posypat semínky a při servírování přidat uvařené vajíčko.
Výsledkem je zdravý, rychlý a sytý pokrm, který můžete jíst teplý i studený.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku