DOBROTY: Rychlý a velmi jedlý jahodový koláč

Rychle ho upečete. A i rychle zmizí. Je krásně nadýchaný, a tak i velmi jedlý. Jahody můžete nahradit jakýmkoliv ovocem. Použijte třeba třešně nebo meruňky.
Budete potřebovat 4 vejce, 170 g krupicového cukru, 200 g polohrubé mouky, 100 ml mléka, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, očištěné a nakrájené (stačí na půlky) jahody a moučkový cukr na posypání.
Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
Žloutky a cukr ušlehejte, přidejte mouku, mléko, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Promíchejte.
Z bílků vyšlehejte sníh a pomalinku vmíchejte do těsta.
Těsto nalijte na vymazaný plech nebo plech s pečicím papírem. Na těsto „vysypejte“ rovnoměrně jahody.
Pečte přibližně 20 – 25 minut, zda je koláč hotový, vyzkoušejte špejlí. Hotový a vychladlý koláč posypejte moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku