DOBROTY: Rychlý a velmi jedlý jahodový koláč - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Rychlý a velmi jedlý jahodový koláč - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Rychlý a velmi jedlý jahodový koláč - Jižní Čechy Teď!
16. 6. 2022 11:48

DOBROTY: Rychlý a velmi jedlý jahodový koláč

Rychle ho upečete. A i rychle zmizí. Je krásně nadýchaný, a tak i velmi jedlý. Jahody můžete nahradit jakýmkoliv ovocem. Použijte třeba třešně nebo meruňky.

DOBROTY: Rychlý a velmi jedlý jahodový koláč - Jižní Čechy Teď!

 

Budete potřebovat 4 vejce, 170 g krupicového cukru, 200 g polohrubé mouky, 100 ml mléka, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, očištěné a nakrájené (stačí na půlky) jahody a moučkový cukr na posypání.

Předehřejte si troubu na 180 stupňů.

Žloutky a cukr ušlehejte, přidejte mouku, mléko, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Promíchejte.

Z bílků vyšlehejte sníh a pomalinku vmíchejte do těsta.

Těsto nalijte na vymazaný plech nebo plech s pečicím papírem. Na těsto „vysypejte“ rovnoměrně jahody.

Pečte přibližně 20 – 25 minut, zda je koláč hotový, vyzkoušejte špejlí. Hotový a vychladlý koláč posypejte moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.