DOBROTY: Salát z melounu, fety a okurky - Jižní Čechy Teď!




DOBROTY: Salát z melounu, fety a okurky - Jižní Čechy Teď!
před 3 hodinami

DOBROTY: Salát z melounu, fety a okurky

Léto se pomalu loučí, dny se krátí a my se snažíme užít si poslední teplé večery. Právě teď je ideální čas na osvěžující recept, který v sobě nese sladkost slunce i lehkost sezóny. Melounový salát s okurkou a fetou je jednoduchý a rychlý – ideální jako příloha ke grilování nebo jen tak k posezení na terase.





Na tento salát budete potřebovat asi půl menšího vodního melounu, který nakrájejte na přibližně centimetrové kostičky. Ke sladkému melounu se skvěle hodí dvě salátové okurky, oloupané a nakrájené na stejně velké kousky. Aby se chutě vyvážily, přidejte zhruba 150 až 200 gramů sýru feta – můžete jej nakrájet na kostičky nebo jen lehce rozdrobit prsty.

Pro jemnou ostrost nakrájejte jednu až dvě jarní cibulky na tenká kolečka a nezapomeňte na bylinky – hrst čerstvé máty a podobné množství bazalky nasekejte nahrubo, aby vynikla jejich vůně i svěžest.

Dresink je otázkou chvilky: do malé skleničky vymačkejte šťávu z jednoho citronu, přidejte dvě lžíce medu, dvě lžíce olivového oleje, špetku soli a trochu čerstvě mletého pepře. Vše důkladně promíchejte nebo protřepejte, aby se chutě spojily.

V míse pak jen smíchejte meloun, okurku, fetu, cibulku a bylinky, zalijte dresinkem a velmi jemně promíchejte, aby se jednotlivé ingredience nerozmačkaly. Pokud máte čas, nechte salát ještě deset minut odpočívat v lednici – chutě se krásně propojí a výsledek bude ještě osvěžující.

Podávejte vychlazené.

Dobrou chuť!

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.