DOBROTY: Sekaná bez mletého masa, s vůní papriky - Jižní Čechy Teď!
10. 2. 2022 8:52

DOBROTY: Sekaná bez mletého masa, s vůní papriky

Na sekanou existuje nekonečné množství receptů. Nabízíme vám jeden netradiční. Pochází z Moravy a nenajdete v něm mleté maso.

DOBROTY: Sekaná bez mletého masa, s vůní papriky - Jižní Čechy Teď!

Ingredience: 400 g vepřových jater (stejně můžeme použít krůtí, kuřecí nebo kachní), 100 g anglické slaniny, 4 vejce, 1/2 červené papriky, 1/2 zelené papriky, 350 g šunkového salámu, 4 stroužky česneku, 2 cibule, strouhanka (nebo rohlíky), lžička drceného kmínu, 3 lžičky majoránky, sůl, pepř, olej.

Příprava: Játra semeleme nebo naškrabeme ostrým nožem. Slaninu, šunkový salám a papriky nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme. jednu cibuli nakrájíme nadrobno. Všechno smícháme, přidáme vajíčka, sůl, pepř, majoránku a promícháme.

Druhou cibuli také nakrájíme, zpěníme na oleji a přidáme ke směsi. Zahustíme strouhanku. 

Dobře promíchanou směs můžeme upéct v troubě na 200 stupňů několika způsoby:

– Můžeme udělat šišky a péct v pekáči jako klasickou sekanou.

– Možné je také směs rozprostřít po celém pekáči jako sekanici.

– Lze ji také dát do formy na srnčí hřbet a jí podobné.

Uváděné množství vystačí na celý pekáč či na dvě šišky klasické sekané. Podávat lze s bramborami, bramborou kaší, chlebem nebo jako nádivku k masu.

Náš tip: Nejjednodušší je všechny ingredience nasekat v robotu. Směs bude připravená rychle a sekaná bude jemná. 

Jak připravujete sekanou doma vy? Pište nám na novotna@jihocesketydeniky.cz.

 

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.