DOBROTY: Sekaná se špenátem

Špenát do sekané? Proč ne. I toto tradiční jídlo lze obzvláštnit. Na jaře můžete místo špenátu použít kopřivy.
Připravte si 500 g čerstvého špenátu, zbavte ho tvrdých stonků a spařte vroucí vodou. Nechte vychladnout. Pak přebytečnou tekutinu vymačkejte. Špenát nasekejte a rukama ho smíchejte s 800 g mletého masa.
Přidejte 200 g nastrouhaného tvrdého sýra, 2 vejce a lžíci majoránky. Osolte a opepřete.
Na oleji orestujte na jemno nakrájenou cibuli a přidejte k masu společně s prolisovaným stroužkem česneku.
Směs pořádně rukama zpracujte. Pokud bude moc řídká, přidejte strouhanku.
Vypracujte dvě šišky. Vložte je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte na 180 °C dozlatova asi hodinu.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku