DOBROTY: Sekaná se špenátem - Jižní Čechy Teď!
17. 1. 2022 12:16

DOBROTY: Sekaná se špenátem

Špenát do sekané? Proč ne. I toto tradiční jídlo lze obzvláštnit. Na jaře můžete místo špenátu použít kopřivy.




Připravte si 500 g čerstvého špenátu, zbavte ho tvrdých stonků a spařte vroucí vodou. Nechte vychladnout. Pak přebytečnou tekutinu vymačkejte. Špenát nasekejte a rukama ho smíchejte s 800 g mletého masa. 

Přidejte 200 g nastrouhaného tvrdého sýra, 2 vejce a lžíci majoránky. Osolte a opepřete.

Na oleji orestujte na jemno nakrájenou cibuli a přidejte k masu společně s prolisovaným stroužkem česneku.

Směs pořádně rukama zpracujte. Pokud bude moc řídká, přidejte strouhanku. 

Vypracujte dvě šišky. Vložte je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte na 180 °C dozlatova asi hodinu.

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.