DOBROTY: Sekaná v křupavé bazalkové strouhance - Jižní Čechy Teď!
6. 1. 2024 17:12

DOBROTY: Sekaná v křupavé bazalkové strouhance

Receptů na sekanou je celá řada, my vám přinášíme jeden, který si určitě rádi přidáte do svých oblíbených. Co je na něm jiné? Bazalková strouhanka, ve které sekanou obalíte a která vytvoří lahodnou křupavou krustu.

DOBROTY: Sekaná v křupavé bazalkové strouhance - Jižní Čechy Teď!

Předehřejte si troubu na 220 stupňů.

Nejprve si připravte strouhanku. Do mixovací nádoby dejte 120 gramů kostiček slaniny, 6 plátků toustového chleba, 3 snítky čerstvé bazalky. Rozmixujte na strouhanku, dejte stranou.

V míse ručně smíchejte 700 g mletého masa (mix vepřového a hovězího), 40 g klasické strouhanky, 2 lžíce připravené strouhanky, lžičku soli, 40 g strouhaného parmazánu a 2 vejce. Zpracujte a vytvarujte dvě šišky. 

Obalte je v připravené strouhance a vložte do pečicí nádoby vyložené pečicím papírem. Pokud vám strouhanka zbyde, ještě s ní sekanou posypejte. 

Pečte přikryté 30 minut, poté bez víka dalších 30 minut.

Upečenou sekanou krájejte na kousky a podávejte s bramborovou kaší nebo s chlebem.

Dobrou chuť!

 

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.