DOBROTY: Šťavnatá bábovka z celého pomeranče

Objevte recept na bábovku, která vás okouzlí svojí svěží chutí a jednoduchou přípravou. Díky použití celého pomeranče získá dezert jedinečnou chuť a vůni, kterou si zamilujete.
Vymažte bábovkovou formu máslem a vysypte ji hrubou moukou, aby se bábovka nepřilepila.
Neoloupaný pomeranč rozkrájejte na čtvrtky a vložte do mixéru. Mixujte, dokud nezískáte jemnou směs.
Do mísy dejte 225 g másla nakrájeného na kousky a 255 g cukru. Šlehejte, dokud směs nezíská krémovou konzistenci. Přidejte rozmixovaný pomeranč a 15 g pomerančového džusu (být nemusí, ale jeho přidání zvýrazní chuť). Postupně přidávejte 280 g hladké mouky, 3 vejce, 2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1/4 čajové lžičky jedlé sody a 1/4 čajové lžičky soli. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Připravené těsto nalijte do vymazané a vysypané formy.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 1 hodinu a 15 minut (upečení vyzkoušejte špejlí).
Po vychladnutí bábovku vyklopte z formy a posypte moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku