DOBROTY: Tradiční vaječný likér trochu jinak – na zeleno - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Tradiční vaječný likér trochu jinak – na zeleno - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Tradiční vaječný likér trochu jinak – na zeleno - Jižní Čechy Teď!
16. 4. 2025 19:37

DOBROTY: Tradiční vaječný likér trochu jinak – na zeleno

Zobrazit galerii (2)
DOBROTY: Tradiční vaječný likér trochu jinak – na zeleno

Jemnost, sametová chuť a decentní oříškový podtón – tenhle pistáciový likér je dokonalou velikonoční obměnou klasického vaječňáku. Spojení kvalitního rumu, vanilky a pistáciové pasty vytvoří sváteční dezert v tekuté podobě, který je přesně tím, co vám ještě chybělo na velikonočním stole.


DOBROTY: Tradiční vaječný likér trochu jinak – na zeleno - Jižní Čechy Teď!

Použila jsem svůj vyzkoušený a osvědčený recept na vaječný likér, do kterého jsem přidala pistáciovou pastu.

V hrnci vyšlehejte 4 žloutky s 25 g krupicového cukru do světlé pěny.

Přidejte 250 ml plnotučného mléka, 250 ml smetany ke šlehání (min. 30 % tuku), 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka (salka), semínka z 1 vanilkového lusku a 2 lžíce pistáciové pasty.

Vše důkladně promíchejte a zahřívám na mírném ohni za stálého míchání, dokud nezačne houstnout. Pak ji odstavte a nechejte vychladnout.

Do vychladlé směsi přidejte 300 ml kvalitního rumu a promíchejte.

Hotový likér nalijte do čisté láhve a nechejte alespoň jeden den uležet v lednici, aby se chutě propojily.​

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.