DOBROTY: Troufněte si na kremrole

Nejenže se vždy povedou, ale jsou prostě dokonalé.
Vždy si naplánuji dopředu, na kdy je budu potřebovat (oslava, návštěva, víkend,…), protože je dělám vždy tři dny. Jeden den připravím těsto. Druhý den upeču kremrole. Třetí den je plním sněhem.
Těsto: Z 350 g hladké mouky a 250 g másla uděláme drobenku. Přidáme 1 lžíci octa, 100 ml smetany ke šlehání a 1 žloutek. Vypracujeme těsto, které pak zabalíme do potravinářské fólie a necháme v ledničce odpočívat. Stačí minimálně hodinu, já nechávám do druhého dne.
Pečení: Připravíme si kovové trubičky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Rozpustíme si máslo a do malé mističky rozklepneme a rozšleháme jedno vejce. Těsto podsypáváme moukou a rozválíme. Nakrájíme ho na proužky, asi 2 cm široké. Délka je na vás. Záleží, jestli chcete kremrole velké nebo mini. Vezměte kovovou trubičku, potřete ji máslem, namotejte těsto a potřete vajíčkem. Těsto vyjde na 20 – 30 ks kremrolí, záleží, jak velké je budete dělat. Pečte dozlatova asi 15 minut. Vychladnuté kremrole opatrně sundejte z ruliček.
Sníh/Náplň: Na náplň budete potřebovat 5 bílků a špetku soli. V míse začněte šlehat sníh. Když je téměř hotový, přendejte mísu nad vodní lázeň, pokračujte ve šlehání a postupně přidávejte 320 g cukru krupice. Hotový sníh je tuhý a lesklý. Přendejte ho do cukrářského sáčku a kremrole naplňte.
Před servírováním je pocukrujte moučkovým cukrem.
Pokud vám zbyde náplň, upečte pusinky. Vytvaruje je pomocí sáčku na pečicí papír. Můžete je posypat cukrářským zdobením. Pečte v troubě na 100 stupňů minimálně 60 minut.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku