DOBROTY: Turecká nevěstina polévka

Tato polévka přináší svěžest a energii, proto se v Turecku tradičně vaří a podává nevěstám večer před obřadem. Připravte si ji s námi, polévka klidně zastane hlavní jídlo.
Nakrájejte si najemno 2 cibule a orestujte ji v hrnci na 50 g másla.
Přidejte 200 g drcených rajčat, lžíci rajčatového protlaku, čajovou lžičku mleté papriky, špetku mletého kajenského pepře, 100 g červené čočky, 50 g bulguru. Vše promíchejte. Přidejte 1,5 litru vody, zeleninový bujon, lžičku soli a lžičku pepře. Promíchejte a vařte 30 minut.
Nakonec přidejte lžíci citronové šťávy a lžíci sušené nasekané máty. Zamíchejte, nechte asi 5 minut odsát a podávejte.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku