DOBROTY: Tvarohová bábovka s vůní citronu

Také máte rádi dezerty, u kterých stačí jen zamíchat všechny suroviny (navíc ty, které máte běžně doma) a upéct? Jeden takový vám přinášíme. Vyzkoušejte tvarohovo-citronovou bábovku.
Všechny suroviny si vyndejte předem, měly by mít pokojovou teplotu.
Předehřejte si troubu na 170 stupňů.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
V míse utřete 100 g měkkého másla a 150 g třtinového cukru. Přidejte tři celá vejce a společně vyšlehejte do bělavé hladké pěny. Přidejte 2 tučné tvarohy (2x 250 g) a špetku soli. Ušlehejte.
Nakonec přidejte 200 g hrubé mouky, půl sáčku kypřícího prášku do pečiva a nastrouhanou kůru z půlky citronu. Zamíchejte.
Připravené těsto nalejte do vymazané formy a pečte ve vyhřáté troubě 45 minut.
Dobrou chuť!
Jak tvaroh v kuchyni využíváte vy? Podělte se o své recepty. Pošlete je na novotna@jihocesketydeniky.cz a my je rádi zveřejníme.
Diskuse k článku