DOBROTY: Voňavé hovězí s asijským šmrncem

Když se vám večer nechce složitě kouzlit, ale přesto toužíte po něčem jiném než po klasice, tohle hovězí je ideální řešení. Jemně pikantní, lehce nasládlé, šťavnaté a voňavé po zázvoru – a hotové za půl hodiny. Stačí maso a pár surovin, které máte doma.
Do hrnce nebo do hluboké pánve si dejte půl kila mletého hovězího, osolte, opepřete a zprudka zatáhněte na lžičce sezamového oleje.
Poté teplotu stáhněte, přidejte prolisovaný česnek ze dvou stroužků, špetku chilli vloček, půl lžičky soli a čtvrt lžičky pepře a restujte ještě dvě až tři minuty.
V mezičase nakrájejte jednu červenou papriku a dvě jarní cibulky na drobné kousky, které přisypejte k masu a nechte změknout.
Mezitím smíchejte dvě lžíce světlé sójové omáčky, tři lžíce kečupu, čtyři lžíce rýžového octa, jednu lžíci medu, lžičku čerstvě nastrouhaného zázvoru, půl lžičky skořice a lžičku kukuřičného škrobu s trochou vody v menší misce.
Omáčku nalijte na maso a zeleninu, promíchejte a nechte na mírném plameni deset minut probublávat, aby směs zhoustla a chutě se propojily. Ochutnejte a případně dochuťte solí nebo pepřem.
Takto připravené maso servírujte s rýží.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku