DOBROTY: Voňavý piškot s citronem

Rychlý a po citrónu voňavý koláč, který klidně můžete použít jako korpus na dort.
Troubu předehřejte na 150 stupňů. Dno dortové formy (o průměru 24 cm) vyložte pečicím papírem a strany vymažte olejem.
Nastrouhejte si kůru z 1 citrónu, a ze 2 citrónů vymačkejte šťávu.
Do mísy vyklepněte 4 vejce, přidejte 220 gramů moučkového cukru a šlehejte. Přidejte 250 gramů polohrubé mouky, špetku soli, kypřicí prášek do pečiva (1 balíček), 100 gramů vody a stejné množství slunečnicového oleje, citronovou kůru a šťávu. Šlehejte.
Těsto přendejte do připravené dortové formy. Pečte přibližně 1 hodinu (150 stupňů), dokud není špejle zapíchnutá do středu koláče po vytažení čistá.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku