DOBROTY: Vychytávky na tu nejlepší bramborovou kaši

Na bramborách záleží. Je to tak a je to základ skvělé bramborové kaše. Používá se na ni varný typ C. Proč? Dobře totiž absorbuje máslo či smetanu.
Oškrabejte je a několikrát dobře propláchněte ve studené vodě. Zbavíte je přebytečného škrobu a kaše se pak nebude lepit.
Omezujte sůl? Při přípravě bramborové kaše udělejte výjimku. Sůl je totiž pro dobře ochucené brambory opravdu důležitá, a tak vodu dostatečně osolte hned na začátku. Vyhnete se pak záchraně nevýrazné chuti kaše.
Mléko, které budete do kaše přidávat, by mělo mít pokojovou teplotu. Vyndejte si je z ledničky včas. Mléko si můžete i přihřát. Pokud byste ho přidali studené, do brambor by se nevstřebalo.
Naopak máslo nechte v lednici až do poslední chvíle. To, jak se studené máslo rozpustí v horkých bramborách, to je ten okamžik, který dodá kaši krémovitost.
Kaši nemixujte, ale šťouchejte. Mixováním totiž uvolníte škrob a kaše se pak lepí.
Pokud chcete mít kaši výraznější chuti, dejte místo mléka smetanu.
Dobrou chuť!
Jaké jsou vaše tipy na dokonalou bramborovou kaši? Pište nám na novotna@jihocesketydeniky.cz.
Diskuse k článku