DOBROTY: Vychytávky na tu nejlepší bramborovou kaši - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Vychytávky na tu nejlepší bramborovou kaši - Jižní Čechy Teď!
8. 7. 2021 15:14

DOBROTY: Vychytávky na tu nejlepší bramborovou kaši

Co si dáte za přílohu? Pokud se ptáte dětí, odpověď je jasná. Bramborovou kaši. Jak ale na ni, aby se vám povedla a byla krémová, dost slaná, bez hrudek, prostě dokonalá? Stačí znát pár vychytávek.




Na bramborách záleží. Je to tak a je to základ skvělé bramborové kaše. Používá se na ni varný typ C. Proč? Dobře totiž absorbuje máslo či smetanu.

Oškrabejte je a několikrát dobře propláchněte ve studené vodě. Zbavíte je přebytečného škrobu a kaše se pak nebude lepit.

Omezujte sůl? Při přípravě bramborové kaše udělejte výjimku. Sůl je totiž pro dobře ochucené brambory opravdu důležitá, a tak vodu dostatečně osolte hned na začátku. Vyhnete se pak záchraně nevýrazné chuti kaše.

Mléko, které budete do kaše přidávat, by mělo mít pokojovou teplotu. Vyndejte si je z ledničky včas. Mléko si můžete i přihřát. Pokud byste ho přidali studené, do brambor by se nevstřebalo.

Naopak máslo nechte v lednici až do poslední chvíle. To, jak se studené máslo rozpustí v horkých bramborách, to je ten okamžik, který dodá kaši krémovitost.

Kaši nemixujte, ale šťouchejte. Mixováním totiž uvolníte škrob a kaše se pak lepí.

Pokud chcete mít kaši výraznější chuti, dejte místo mléka smetanu.

Dobrou chuť!

Jaké jsou vaše tipy na dokonalou bramborovou kaši? Pište nám na novotna@jihocesketydeniky.cz.

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.