DOBROTY: Zdravá verze oblíbených skořicových šneků

Skořicoví šneci jsou neodolatelnou pochoutkou, kterou si můžete dopřát i ve zdravější variantě. Tento recept kombinuje špaldovou mouku, tvaroh a skořici, čímž vzniká vláčné a chutné pečivo, které potěší nejen milovníky sladkého, ale i ty, kteří dbají na zdravý životní styl.
Do mísy nasypejte 250 g hladké špaldové mouky, přidejte 1 lžičku prášku do pečiva a špetku soli. Promíchejte a přidejte 250 g polotučného tvarohu, 1 vejce a 2 lžíce medu. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Těsto rozválejte na pomoučeném válu do obdélníkového tvaru o tloušťce přibližně 0,5 cm. Povrch potřete 2 lžícemi rozpuštěného kokosového oleje a posypte směsí 2 lžic třtinového cukru a 1 lžičky mleté skořice. Těsto srolujte do rolády a nakrájejte na plátky široké asi 2 cm.
Šneky přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pak plech přikryjte utěrkou a dejte na teplé místo cca na 1 hodinu kynout.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu 25 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.
Po vychladnutí můžete šneky podávat samotné nebo je ozdobit jogurtovou polevou: smíchejte 200 g řeckého jogurtu, 100 g smetanového sýru, 1 lžičky medu a 1 lžíce sušeného mléka. Šneky potřete a posypejte plátky mandliček.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku