DOBROTY: Želatinový moučník z jahod

Na těsto budete potřebovat 140 g cukru krupice, 6 vajec a 100 g polohrubé mouky.
Na dohotovení si pak připravte 1 cukrárenské červené želé v prášku, 1 sklenice jahodové marmelády, 100 g strouhaného kokosu, 250 g čerstvých nebo kompotovaných jahod, 250 g měkkého tvarohu a 2 vanilkové cukry.
Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Žloutky utřete s cukrem a postupně přidávejte mouku. Nakonec vmíchejte připravený sníh z bílků. Piškotové těsto nalijte do vymazané a vysypané kulaté dortové formy a v předehřáté troubě upečte.
Připravte si. Měkký tvaroh smíchejte s vanilkovými cukry. Vychladlý korpus v polovině rozřízněte a namažte nejprve marmeládou, potom vrstvou tvarohové směsi. Znovu přiklopte horní vrstvou, kterou také namažte tvarohovou směsí. Promazaný korpus znovu vložte do dortové formy a naskládejte kousky jahod.
Podle návodu si připravte želatinu. Nechejte ji trochu zchladnout a opatrně po částech ji nalévejte na jahody. Nechejte důkladně vychladit. Potom vyjměte moučník z formy a tvarohovou směsí potřete také jeho obvod. Ten nakonec posypejte strouhaným kokosem, který dlaní lehce zatlačte do tvarohu.
Ozdobte čerstvými jahodami, případně kopečky šlehačky.
Diskuse k článku