Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Trio Tones

    Čtvrtek 14.11 19:00 - Kaple sv. Maří Magdaleny, Kostelní I / 20, Jindřichův Hradec

    Koncert.

  • Ronley Teper & The Lipliners

    Čtvrtek 14.11 19:30 - Dada Club Kasper, Kostelní 73, Jindřichův Hradec

    Koncert.

Zobrazit všechny události
 

Dýňová polévka v podzimních dnech zahřeje

Další hřejivá polévka do studených podzimních dní. Polévky jsou skvělé večeře. Zasytí a jsou rychle hotové a není třeba trávit hodiny u plotny. Dýně je sice podzimní ingredience, ale naštěstí se velice dobře uchovává, tak si můžeme například tuhle polévku vychutnat až do jara. A teď už rychle do kuchyně.

 

Ingredience: 1 menší dýně hokkaido (nemusí se loupat), 2 mrkve, půl celeru, 2 petržele, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 1,2 l vývaru (nebo vody), 100 ml smetany 33%, olivový olej, sušený koriandr (semínka), sůl a pepř.

Postup: Nejprve si očistíme a nakrájíme na kostky všechnu zeleninu. Ve větším hrnci si na olivovém oleji začneme restovat kořenovou zeleninu a cibuli pěkně dozlatova. Když se zelenina orestuje a provoní, zalijeme základ vývarem, přidáme dýni, špetku sušeného koriandru, česnek, osolím, opepříme a vaříme doměkka. To bude trvat cca 20 minut. Poté rozmixujeme polévku tyčovým mixérem, zjemníme smetanou a necháme ještě provařit. Mezitím dochutíme solí a pepřem.

• Můj tip: Podáváme s opečenýi dýňovým semínkem, zakápnuté olivovým olejem a zasypané čerstvou petrželkou.

vaše jihočeská kuchařka Karolína

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace