Férová snídaně v Jindřichově Hradci podpoří místní pěstitele

A jak akce vypadá? Účastníci si přinesou lokální a fairtradové jídlo. Například čaj z indických čajových zahrad či kakao z Ghany s certifikační známkou Fairtrade. K tomu si lze přinést vajíčka od místních chovatelů, doma pečený chleba z bio mouky nebo domácí marmeládu. Společným piknikem na veřejném místě tak všichni vyjádří podporu výrobkům, při jejichž produkci nedošlo k prušování lidských práv.
„Původ výrobků u nás řeší stále více lidí. Je to vidět jak na růstu zájmu o biopotraviny, tak z nárůstu prodeje fairtradových výrobků. I Férová snídaně je stále populárnější. Zatímco v prvním roce jejího konání se snídalo ve 41 městech, tak loni se akce konala už na 137 místech a navštívilo ji více než pět tisíc lidí,“ uvedla Gabriela Štěpánková z nevládní organizace NaZemi, která akci koordinuje.
Diskuse k článku