Horké dny? Osvěží okurková limonáda s mátou


Okurková limonáda s mátou
Suroviny:
400 g salátové okurky, 50 g třtinového cukru, špetka lžičky soli, 2 ks limetky, 375 ml vody, čerstvá máta, kostky ledu
Postup:
Oloupanou okurku zbavte semínek a pokrájejte na kousky. Část okurky nakrájejte na kolečka, která se použijí na ozdobení sklenic.
Okurkovou dužinu spolu s vymačkanou šťávou ze dvou limetek, solí, cukrem, vodou, mátou a ledem rozmixujte dohladka. Pokud máte raději rustikálnější nápoje jako já, tak můžete dát led a vodu zatím stranou a ve větší sklenici druhým koncem dřevěné vařečky rozmělnit všechny suroviny na limonádu. Když se uvolní vůně a chuť z máty, okurky a limety, teprve přidám vodu a led při podávání.
• Můj tip
Pro dospělé je možné nahradit vodu šumivým vínem nebo jiným oblíbeným alkoholem.
Vaše jihočeská kuchařka Karolína
Diskuse k článku