Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Smíšený pěvecký sbor Schola Všech svatých

    pondělí 22.4 15:00 - Bavorov, Kostel Nanebevzetí Panny Marie

  • Velikonoční hraní na kantely

    pondělí 22.4 18:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

    Hraní na kantely (vytvořené při akcích ŠK), případně i další nástroje ve spolupráci se spolkem Spona. K hraní, zpěvu nebo jen k poslechu zveme širokou veřejnost.

Zobrazit všechny události
 

Jarní tip - krémová hrášková polévka s medvědím česnekem

Mezi mé jarní favority patří jednoznačně medvědí česnek. Pročistí tělo a nabije energií, kterou po dlouhé zimě potřebujeme. Polévka z medvědího česneku a z hrášku je skvěle chuťově vyvážená, zasytí a výborně chutná. Jako bonus je snadná a rychlá na přípravu, to ocení každá hospodyňka.

 

Suroviny: 400 g zeleného mladého hrášku (může být mražený), 2 - 3 hrsti posekaného medvědího česneku, 600 ml zeleninového vývaru, 2 cibule nakrájené nadrobno, olivový olej, trochu 33 procentní smetany na zjemnění, sůl, čerstvě mletý černý pepř, starší pečivo na krutonky

Postup: Na olivovém oleji si dosklovata orestuji cibuli, přidám hrášek, přiliji vývar, osolím, opepřím a přivedu k varu. Stačí vařit cca sedm minut. Přidám medvědí česnek a promixuji ponorným mixérem. Kdo má rád polévku opravdu jemnou, může ještě propasírovat přes plátýnko. Zjemním smetanou a dochutím solí a pepřem.

V pánvi s rozpáleným olejem orestuji krutony ze staršího pečiva a servíruji s polévkou.

• Můj tip

Do polévky můžete přidat ještě pár lístků máty. Příjemně ji osvěží.

Dobrou chuť.

Vaše jihočeská kuchařka Karolína

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace