Jihočeské kuchařky! Karolína: Proč jsou v oblibě slané dorty? Protože jsme chlebíčkový národ - Jižní Čechy Teď!
Jihočeské kuchařky! Karolína: Proč jsou v oblibě slané dorty? Protože jsme chlebíčkový národ - Jižní Čechy Teď!
Jihočeské kuchařky! Karolína: Proč jsou v oblibě slané dorty? Protože jsme chlebíčkový národ - Jižní Čechy Teď!
12. 1. 2018 14:40

Jihočeské kuchařky! Karolína: Proč jsou v oblibě slané dorty? Protože jsme chlebíčkový národ

Jihočeské kuchařky! Karolína: Proč jsou v oblibě slané dorty? Protože jsme chlebíčkový národ
Jihočeské kuchařky! Karolína: Proč jsou v oblibě slané dorty? Protože jsme chlebíčkový národ
Jihočeské kuchařky! Karolína: Proč jsou v oblibě slané dorty? Protože jsme chlebíčkový národ
Zobrazit galerii (5)
Jihočeské kuchařky! Karolína: Proč jsou v oblibě slané dorty? Protože jsme chlebíčkový národ
Už dlouho se řídím mottem, že pokud máš někoho opravdu rád, dej mu jídlo. Když jsem pozvaná na oslavu narozenin, zapíjení miminka a nebo prostě jen ke kamarádce na kafe, nikde nesmí chybět něco dobrého na zub.

Vždyť už odedávna se lidé scházejí u prostřeného stolu, hodují, popíjejí a hlavně si povídají. Proto vůbec neuznávám, že u jídla by se nemělo mluvit.
Právě u večeře nebo u víkendového rodinného obědu se probírají ty nejdůležitější věci s blízkými. A kdo by se chtěl scházet nad prázdným stolem? Nebo kdo by rád nedostal s láskou doma upečený dort, který není plný umělých barviv a ztuženého tuku? Dobře, třeba není vždycky dokonalý, ale zaručeně je od srdce. Nedávno jsem začala dělat na takové příležitosti i slané dorty. A světe, div se, mají větší úspěch než ty sladké. Aby taky ne, je to vlastně obrovský chlebíček. A my Češi jsme chlebíčkový národ. Vyzkoušejte a uvidíte sami.

Slaný dort

– toustový chleba
– česneková pomazánka (tvaroh, pomazánkové máslo, majolka, utřený česnek a sůl)
– dobrou šunku (aby nepouštěla zbytečně moc vody)
– tvrdý sýr (více procentní – půjde s ním lépe pracovat)
– klobásky
– hermelín
– zelenina
– fantazie a trpělivost

Více o mně a mých receptech na Instagramu a Facebooku U Pelíšků v kuchyni

Karolína Souhradová

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.