Kdo ochutná dobroty v restauraci Panský dům na Františkově?



Výborně tu vaří a jako bonus najdete na jídelníčku pstruha. Mají zde vlastní sádky, do kterých si vozí pstruhy ze sádek ve Stachách. Třikrát denně ryby připravují pro kuchaře do kuchyně. Vy pak dostanete skvělého pstruha, který je plněný čerstvými bylinkami a má dokřupava vypečenou kůrku. Restaurací, kde vám nabízejí takto čerstvé ryby, opravdu moc nenajdete.
Zpět k naší soutěži, do které se zapojilo 170 čtenářů, ale jen 159 splnilo podmínky soutěže a mohli být zařazeni do losování. Soutěžní otázka zněla – je pstruh dravá ryba? Správná odpověď byla a) ano. Pstruh vyhledává k životu horní části toků, vyžaduje totiž chladnější vodu s vyšším obsahem kyslíku. Loví téměř výhradně živou kořist. A všechny tyhle faktory svědčí k tomu, že má výborné a chutné maso. A kdo poukaz v hodnotě 1000 korun vyhrál?
Štěstí se při losování usmálo na Alenu Lapáčkovou z Turovce 66 na Táborsku. Blahopřejeme!
vaše jihočeská kuchařka Karolína
Diskuse k článku