Kysané zelí jde na dračku. Vitamínovou bombu chce každý - Jižní Čechy Teď!
2. 10. 2023 20:25

Kysané zelí jde na dračku. Vitamínovou bombu chce každý

Zobrazit galerii (2)
Kysané zelí jde na dračku. Vitamínovou bombu chce každý
HREJKOVICE – Sváteční knedlo vepřo nejde udělat bez chutného zelí. Teď nastal čas, kdy si hospodyňky své zelí samy nakládají, ale když není čas, dá se sehnat kvalitní zelí i u prodejců.




Osvědčeným výrobcem je rodinná firma Hřebík H+H z Hrejkovic, kterou můžete znát pod lehce zapamatovatelnou značkou Kysané zelí z Hrejkovic.

„Kysané zelí vyrábíme podle staré rodinné receptury, kterou jsme postupně doladili do dnešní podoby. Spokojení zákazníci, milovníci kysaného zelí a příznivci zdravého životního stylu, kteří se pro naše kysané zelí vrací, jsou nám důkazem, že receptura je dobrá a kvalitní. Jsme za to moc rádi,“ přiblížil Dušan Hřebík. Pro výrobu kysaného zelí používají zelí od dlouhodobých dodavatelů a produkty podporující klasické mléčné kvašení bez použití konzervantů. Hlavní zásadou je dodržení klasické postupy, žádné moderní technologie.

Přesný recept ale jednatel společnosti neodtajnil. „Poměry na určité dávky a rodinná receptura jsou naše tajemství, které chceme zachovat i pro další generace naší rodiny. Už víc než dvacet let nakládáme zelí pro zájemce přímo do jejich vlastních donesených nádob. V poslední době jsme začali zelí nakládat i do skleněných třílitrových lahví, kde zelí přímo kvasí. Toto kvašení se nazývá klasické mléčné kvašení. Ne každý má doma sud na zelí, zelák nebo prostor pro uložení. Často ani čas a chuť na nakládání, proto spousta lidí tuto naši výrobu uvítalo. Až jsme byli překvapeni velkým zájmem,“ dodal Dušan Hřebík.
Zelí je jeden z hlavních produktů, v polovině října ale budou v nabídce i brambory a cibule na uskladnění a Chelčická jablka. Zboží je třeba předem objednat telefonicky u paní Cabalové na čísle 777 265 313 nebo e-mailem na adrese objednavky@kysanezelizhrejkovic.cz. Po dohodě bude připraveno k odběru v provozovně v Hrejkovicích 16.
-pi-

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.