Lehká večeře do 30 minut - Jižní Čechy Teď!
Lehká večeře do 30 minut - Jižní Čechy Teď!
Lehká večeře do 30 minut - Jižní Čechy Teď!
7. 9. 2020 11:13

Lehká večeře do 30 minut

Zobrazit galerii (2)
Lehká večeře do 30 minut
Poslední letní dny v kalendáři chceme snad všichni užívat jinak než dlouhým vyvařováním. Vyzkoušejte tedy můj rychlý recept na kuřecí maso na asijský způsob. Nejenže je jídlo rychle hotové, je chutné a navíc ho můžete obměňovat třeba podle toho jakou zeleninu máte zrovna v lednici.

Lehká večeře do 30 minut - Jižní Čechy Teď!

 

Kuřecí maso na asijský způsob

Ingredience: 300 g kuřecích prsou, 1 větší bílá cibule, 1 střední červená cibule, 2 malé cukety, 1 žlutá paprika, hrst cibulky, 2 stroužky česneku, sojová omáčka cca 2 polévkové lžíce, hoisin omáčka – cca 3 polévkové lžíce (seženete ve větším obchodě), 1 polévková lžíce solamylu, sůl, pepř, olej

Postup: Nejprve si očistím všechnu zeleninu a nakrájím na nudličky. Maso si důkladně omyji, osuším a také nakrájím na nudličky, které osolím a opepřím. Ve větším hrnci si rozpálím olej a maso zprudka orestuji. Když je maso dozlatova orestované, přidám všechnu cibuli, nakrájený česnek a na velkém plameni restuji dál. V průběhu přidám i cuketu a žlutou papriku (jsou měkké, tak stačí je stačí restovat jen chvilku). Nyní přijde na řadu sojová omáčka a hoisin omáčka. Tu přidávám dle chuti, nedávejte tedy všechny omáčky najednou, ale postupně a ochutnávejte. Zelenina by měla pustit dostatek šťávy a směs se začne dusit. Pokud tomu tak není, lze přilít trochu vody. Dusím cca 3 minuty a zahustím solamylem, rozmíchaným v troše vody. Opět nechám pár minut provařit.

Směs podávám s jasmínovou rýží a posypu jarní cibulkou a černým sezamem.

• Můj tip

Kdo má rád ostřejší, v průběhu vaření může přidat nakrájenou chilli papričku.

Tak dobré chutnání.

Vaše jihočeská kuchařka Karolína

Karolína Souhradová

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.