Lehká večeře do 30 minut


Kuřecí maso na asijský způsob
Ingredience: 300 g kuřecích prsou, 1 větší bílá cibule, 1 střední červená cibule, 2 malé cukety, 1 žlutá paprika, hrst cibulky, 2 stroužky česneku, sojová omáčka cca 2 polévkové lžíce, hoisin omáčka – cca 3 polévkové lžíce (seženete ve větším obchodě), 1 polévková lžíce solamylu, sůl, pepř, olej
Postup: Nejprve si očistím všechnu zeleninu a nakrájím na nudličky. Maso si důkladně omyji, osuším a také nakrájím na nudličky, které osolím a opepřím. Ve větším hrnci si rozpálím olej a maso zprudka orestuji. Když je maso dozlatova orestované, přidám všechnu cibuli, nakrájený česnek a na velkém plameni restuji dál. V průběhu přidám i cuketu a žlutou papriku (jsou měkké, tak stačí je stačí restovat jen chvilku). Nyní přijde na řadu sojová omáčka a hoisin omáčka. Tu přidávám dle chuti, nedávejte tedy všechny omáčky najednou, ale postupně a ochutnávejte. Zelenina by měla pustit dostatek šťávy a směs se začne dusit. Pokud tomu tak není, lze přilít trochu vody. Dusím cca 3 minuty a zahustím solamylem, rozmíchaným v troše vody. Opět nechám pár minut provařit.
Směs podávám s jasmínovou rýží a posypu jarní cibulkou a černým sezamem.
• Můj tip
Kdo má rád ostřejší, v průběhu vaření může přidat nakrájenou chilli papričku.
Tak dobré chutnání.
Vaše jihočeská kuchařka Karolína
Diskuse k článku