Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Život v právu

    středa 18.9 10:00 - Písek, Senior Point - klubovna DFŠ

    Cyklus přednášek s Mgr. Jaroslavem Hávou - dlouholetým soudcem Okresního soudu v Písku.

  • Drahá legrace

    středa 18.9 19:00 - Písek, Divadlo Fráni Šrámka

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 

Letní tip na grilování

Grilovaná kuřecí prsa, plněné brambory, salátek a avokádové guacamole. Jedno z mých nejoblíbenějších jídel, které na grilu připravuji. Maso může nahradit třeba rozpečený hermelín nebo ogrilovaná zelenina.

Nepodceňujte přípravu. Pro grilování je potřeba si minimálně pár hodin dopředu naložit maso, nejlépe přes noc a nechat ho přikryté odpočívat v lednici. Na marinádu kuřecího masa používám: olivový olej, citronovou šťávu, česnek nakrájený na plátky, tymián a rozmarýn. Maso očistím, osolím, opepřím, naskládám do misky s marinádou a nechám uležet. Na grilu mu stačí cca 4 minuty z každé strany, záleží na velikosti masa.

Dopředu je potřeba si uvařit i brambory. Vybírejte vždy přibližně stejně velké kousky a vařte vcelku 15 minut do změknutí. Když brambory vychladnou, vydlabu lžící ďůlek a prostředek brambor dávám do misky, kde je rozmačkám vidličkou a přidám změklé máslo - asi 100 g, 1 celé pomazánkové máslo, prolisovaný česnek, petržel, tymián, sůl a pepř. Připravenou hmotu zase naplním zpět do brambor, zakapu olivovým olejem, zabalím do alobalu a nechám odpočívat v lednici než přijdou na gril, kde budou cca 15 minut.

Guacamole je rozmačkané avokádo, pokrájená rajčata bez dužiny, prolisovaný česnek, olivový olej, citrónová šťáva sůl a pepř. Dle chuti můžete přidat i najemno nakrájenou červenou cibulku a podávejte jako dip k masu a bramborám. Před samotným grilováním je důležité si suroviny vyndat o chvilku dřív do pokojové teploty, aby nedostaly příliš velký teplotní šok. U brambor počítejte s tím, že se budou dělat na grilu déle než maso, proto je tam dejte o pár minut dříve.

Pozvěte přátele a připravte jim skvělou letní večeři při sklence dobrého vína...

vaše jihočeská kuchařka Karolína

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace