Milujeme dobré jídlo se Zdeňkem Pohlreichem a dalšími. Na BEKO FRESH FESTIVALU, největším českém festivalu dobrého jídla a pití!










Festival se již konal v řadě měst. Sedm let je stabilním očekávaným bodem kulturního programu města Plzně, dlouhá léta je doma i v Pardubicích, podruhé se na něj mohou těšit v Českých Budějovicích a Liberci, navštívil ale i Prahu a Brno. Jenom loňský ročník festivalu přilákal bezmála 100 tisíc návštěvníků, kteří zkonzumovali celkem 250 tisíc degustačních porcí. Na každém z festivalů se pak představilo 20 top restaurací, 11 pivovarů, které dohromady přivezly až 50 pivních speciálů a vytočily 25 tisíc piv, 10 vinařství s celkem 5 tisíci prodanými lahvemi vína, 4 pražírny kávy a 10 tisíc uvařených káv.
V rámci programu bude i letos připraveno hned několik pódií, z nichž dominantní je hlavní Beko cooking stage s živými kulinářskými show vyhlášených kuchařských es, jako Zdeněk Pohlreich a další. Chybět nebudou ani workshopy (Beko cooking, Beko workshop stage) nebo pódium, které se bude věnovat kávě – Bencini Caffé Coffee Stage.
Kromě skvělé podívané ale můžou návštěvníci po celou dobu konání festivalu degustovat menu TOP restaurací jihočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vybrané lahůdky ať už regionální nebo světové kuchyně není v tomto regionu nouze, proto rozhodně bude z čeho vybírat. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty.
O netradiční pohlazení chuťových pohárků se postará zážitková gastronomie, jako například molekulární a extrémní catering nebo entomofágie neboli hmyz na talíři. A zajímavým bodem letošního ročníku bude i objevování různých světových kuchyní a specialit. „V minulých letech jsme si všimli velkého zájmu lidí o vše, co souvisí se zahraniční gastronomií. Proto jsme se rozhodli pojmout letošní ročník jako takovou malou cestu napříč kulinářským světem. Návštěvníci tak mohou ochutnat kuchyni indickou, vietnamskou, americkou, francouzskou, středomořskou a další,“ uvádí Petr Jirásek, pořadatel festivalu.
Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, budou připraveny ochutnávky z české i zahraniční produkce nejlepších vinařství a představí se známé i menší, či rodinné pivovary.
Na své si přijdou prostě všichni, od pivních nadšenců přes milovníky světové kuchyně až po rodiny s dětmi.
„Věříme, že druhý ročník festivalu v Českých Budějovicích přiláká, stejně jako na BEKO FRESH FESTIVALECH v ostatních městech, desetitisíce gurmánů a že se stane inspirací pro všechny, kdo holdují dobrému jídlu a pití,“ dodává Petr Jirásek, pořadatel festivalu.
Pro zájemce připravili organizátoři možnost si zakoupit vstupenky v předprodeji v sítích GoOut, Ticketportal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky
Cena vstupenky v předprodeji (100 Kč za osobu) zahrnuje navíc lákavý bonus v podobě „školy čepování piva“ Pilsner Urquell s pravým Masterem Bartenderem!
Festival se uskuteční 9. a 10. června 2018, na Výstavišti České Budějovice. V sobotu bude v celém areálu probíhat program mezi 10:00-20:00 a v neděli pak od 10:00 do 17:00 hodin.
Více info na webu www.freshfestival.cz, informace pro budějovický festival budou spuštěny 24. dubna po 12. hodině.
-PR-
Diskuse k článku