Mrtvá myš a trus. Inspekce uzavřela kuchyni strakonické restaurace V Ráji - Jižní Čechy Teď!
Mrtvá myš a trus. Inspekce uzavřela kuchyni strakonické restaurace V Ráji - Jižní Čechy Teď!
Mrtvá myš a trus. Inspekce uzavřela kuchyni strakonické restaurace V Ráji - Jižní Čechy Teď!
29. 4. 2024 9:33 Aktualizováno

Mrtvá myš a trus. Inspekce uzavřela kuchyni strakonické restaurace V Ráji

Mrtvá myš a trus. Inspekce uzavřela kuchyni strakonické restaurace V Ráji
Mrtvá myš a trus. Inspekce uzavřela kuchyni strakonické restaurace V Ráji
Mrtvá myš a trus. Inspekce uzavřela kuchyni strakonické restaurace V Ráji
Mrtvá myš a trus. Inspekce uzavřela kuchyni strakonické restaurace V Ráji
Mrtvá myš a trus. Inspekce uzavřela kuchyni strakonické restaurace V Ráji
Mrtvá myš a trus. Inspekce uzavřela kuchyni strakonické restaurace V Ráji
Mrtvá myš a trus. Inspekce uzavřela kuchyni strakonické restaurace V Ráji
Mrtvá myš a trus. Inspekce uzavřela kuchyni strakonické restaurace V Ráji
Mrtvá myš a trus. Inspekce uzavřela kuchyni strakonické restaurace V Ráji
Mrtvá myš a trus. Inspekce uzavřela kuchyni strakonické restaurace V Ráji
Mrtvá myš a trus. Inspekce uzavřela kuchyni strakonické restaurace V Ráji
Zobrazit galerii (13)
Mrtvá myš a trus. Inspekce uzavřela kuchyni strakonické restaurace V Ráji
STRAKONICE - Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) nechali ve čtvrtek 25. dubna zavřít kuchyni restaurace V Ráji ve Strakonicích. Při kontrole tam objevili mrtvou myš a na různých místech, mimo jiné i pod pracovními plochami, byl trus hlodavců.

„Státní zemědělská a potravinářská inspekce provedla úřední kontrolu v provozovně společného stravování restaurace V Ráji ve Strakonicích. Naši inspektoři v prostoru kuchyně zjistili výskyt trusu i mrtvých hlodavců. S ohledem na toto zjištění jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz vztahující se na užívání kuchyně,“ informovala SZPI na Facebooku.

Mrtvou myš objevila inspekce na podlaze pod pracovním stolem. Na různých místech v kuchyni, třeba podél zdí, pod umyvadly, pod pracovními plochami nebo za chladicím zařízením pak našli inspektoři trus hlodavců. „V provozovně tak nebyly zavedeny odpovídající postupy pro regulaci škůdců a jejich působení představuje riziko kontaminace potravin či pokrmů,“ shrnula SZPI.

Monika Prokýšková
Monika Prokýšková

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.