Nakládané okurky jinak

Okurky neboli nakládačky. Všichni je známe a každý máme svůj zaručený recept na jejich naložení. Taková naložená okurka nakyselo, to je skvost naší kuchyně. Přidává se do utopenců, do omáčky nebo si na nich pochutnáváme s grilovaným masem.
Tentokrát vám prozradím recept rodinné známé na trochu jiné naložené okurky.
Nakládané okurky od Ivety
Suroviny:
2,5 kg okurek (nakládaček), 4 ks bílé papriky,6x střední cibule, 3 lžíce soli (polévkové)
Postup je velice jednoduchý. Všechno nakrájíme na kostičky, důkladně promícháme a necháme tak 2-3 hodiny odležet. Mezitím si připravíme nálev.
Nálev:
4 dcl octa, 4 dcl cukru, 3 lžičky čajové kopru, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička kari. Pozor nálev se NEVAŘÍ. Nyní přišel čas směsí naplnit sklenice a zalít připraveným nálevem. Teď už zbývá jen zavařit 20 minut při 80 stupních Celsia.
Diskuse k článku