Nejlepší marmelády na světě se vaří v Prachaticích. V Anglii získaly devatenáct medailí


Soutěž je velmi náročná na kvalitu a tisíce vzorků z celého světa hodnotí uznávaní gastronomové, kuchaři i foodblogeři. Jde nejen o chuť, ale také konzistenci i vzhled. Jozefína Ružičková soutěžila v kategorii pro drobné řemeslníky a malé výrobce.
„Týden a půl jsem byla sama zavřená v kuchyni a vařila. Některé druhy i vícekrát, abych skutečně vychytala recepturu,“ popisuje. Předem se připravit nemohla. „Citrusová sezóna začíná v listopadu. Ovšem klementinky a krvavé pomeranče, ze kterých vařím, zrají až v lednu. Chvíli trvá, než mi je z Itálie pošlou. A zbude mi maximálně týden, dva na přípravu a odeslání vzorků do soutěže,“ vysvětlila.
Jozefína Růžičková od roku 2016 získala v citrusovém mistrovství světa jednu dvojitou zlatou, 11 zlatých, 16 stříbrných a 14 bronzových medailí. Ze soutěže Great taste si pak odnesla dalších osm ocenění.
Diskuse k článku