Nejoblíbenějším podnikem v oblasti jižních Čech je podle Map Google Divoký Bistro

Za zrodem Divokýho Bistra stála spíše náhoda. Strýc majitelky Jitky Sauvage vlastnil dlouhá léta kemp u rybníka uprostřed krásné šumavské přírody. Součástí podniku byl bufet s nabídkou tradičních utopenců či klobásek, ve kterém se majitelka sama od mala pohybovala. Jitce Sauvage, která je původním povoláním učitelka, láska ke gastru zůstala a dokonce na čas pracovala v prestižní pražské restauraci.
Když jí a jejímu tehdejšímu francouzskému příteli Cyrilovi, který byl povoláním kuchař, strýc kemp nabídl k provozování, rozhodli se této příležitosti využít. Z obyčejného českého bistra se díky mezinárodnímu zázemí majitelů a rostoucím požadavkům jejich hostů postupně vyvinul netradiční koncept s francouzskou i další světovou kuchyní. Lidé si tu teď přes léto mohou vychutnat výborné polévky, masa, ryby, mořské plody, vegetariánská jídla i dezerty. A na menu najdou i takové speciality, jako jsou žabí stehýnka nebo šneci.
Kemp je otevřený jen v sezoně, tedy od června do září, a kdo si sem chce zajít, nemá bez předchozí rezervace často ani šanci. Popularita podniku se odrazila i v recenzích na Mapách Google, díky kterým si podnik vysloužil cenu Křišťálový špendlík za Jihočeský kraj. „Neobvyklá lokalita uprostřed přírody, kvalitní suroviny, neobvyklé menu a především vlídnost a vstřícnost k našim hostům,“ vyjmenovává Jitka Sauvage pilíře úspěchu svého podniku. „Velice si ocenění vážíme a budeme i nadále naši práci dělat celým srdcem,“ dodává.
Ocenění za svou práci převzala z rukou jednoho z ambasadorů Křišťálového špendlíku, pekaře Josefa Maršálka. „Divoký Bistro je rozhodně jednou z perel naší gastro scény. V nenápadném prostředí šumavského kempu si můžete dopřát velmi barevné a sezónnost respektující speciality francouzské nebo třeba asijské kuchyně. To spojení je opravdu osvěžující a celý personál zase velmi profesionální. Těší mě, že mohu podniku předat Křišťálový špendlík, cenu uživatelů Map Google,“ říká Josef Maršálek.
Google uděluje ceny Křišťálový špendlík v červnu celkem deseti vybraným podnikům s nejlepším hodnocením ze sektoru pohostinství a gastronomie z různých koutů České republiky. Velmi často jde o malé firmy se zajímavým podnikatelským příběhem, které přispívají k rozvoji místních komunit i ekonomik. Vítězné podniky byly vybrány na základě několika kritérií, přičemž rozhodující bylo množství pozitivních recenzí a počet udělených hvězdiček na firemním profilu podniku v daném regionu České republiky ke konci dubna. K podmínkám udělení ocenění patřil také kompletně vyplněný profil na Mapách a ve Vyhledávání Google.
Diskuse k článku