Parisi: Pizzerie Hai se hodně blíží k italskému stylu





























Jak se vám ve Strakonicích líbilo?
Ačkoliv se jedná o malé město, líbilo se mi, že je všude krásná příroda. Nejedná se o takové umělé místo.
Z pizzerie Hai máte jaký dojem?
Hodně se blíží k italskému stylu. Pizzerie může mít veliký úspěch, když se lidem budou servírovat pravé italské produkty. Základy k tomu má.
Co komunikace s kuchaři? Nebyla znát jazyková bariéra?
Komunikace s kuchaři byla celkem v pořádku. Snažil jsem se jim ukázat techniku vaření, jakou používáme v Itálii. V kuchyní nejde o to, jestli si rozumíme řečí, ale je to vizuální komunikaci.
Jaká italské speciality jste servírovali lidem ve Strakonicích?
Pizzu, chleba, typické italské pečivo, noky s vesuvským rajčátkem, buvolí rikotu s italskou slaninou, panenku s divokou brokolicí. Dezerty jsme dělali různé, většinou jsme používali ovoce jako meruňky, hrušky a další. Nechybělo ani čokoládové suflé s hruškovým krémem.
Myslíte si, že vaše cesta do Strakonic přinesla úspěch a stačil jste předat kuchařům všechny rady, co jste měl v plánu?
Při každé cestě – jak už profesně, tak i kulturně – poznáte něco nového. Za tak málo času, nebylo to moc, jsem si jistý, že jsem kuchařům musel něco předat. Musím počítat s tím, že se jedná o dvě rozdílné kultury. Snažil jsem se je skloubit dohromady nejlépe, jak to šlo. Italská kuchyně není od Čechů přijata vždy nejlépe, nechtěl jsem překrývat chutě, ale spíše je zvýraznit. Teď byla dobrá příležitost, protože nastala doba, kdy se lidé více zajímají o středozemní kuchyni. Italští kuchaři jsou hodně vyhledáváni, protože ji dokáží připravit nejlépe.
Máte, co se týče pizzerie Hai, nějaké přání?
Byl bych rád, aby si tu lidé mohli dát pravé italské těstoviny. Ne česko-italské, ale opravdu pravé italské.
Placená reklama
Diskuse k článku