Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Hvězda Betlémská!?

    pondělí 9.12 19:00 - Muzeum Jindřichohradecka, budova ve Štítného ulici, Jindřichův Hradec

    Přednáška Ing. Jany Tiché z Hvězdárny a planetária v Č. Budějovicích s pobočkou na Kleti.

  • Pletky s Vlastou

    pondělí 9.12 9:00 - Písek, Senior Point

    Tvořivé setkání.

Zobrazit všechny události
 

Pečení bez váhy

Kolik gramů je jeden hrnek? Nebo polévková lžíce? Pokud zrovna nemáte váhu po ruce nebo zrovna vypověděla službu, určitě se hodí vědět pár základních informací a pečení bez váhy nebude žádný oříšek. Péct tedy můžete podle starých rodinných receptů stejně, jako podle těch nových a to bez použití váhy.

Přepočet na polévkové lžíce:


100 g hladké nebo polohrubé mouky je 6 PL

100 g hrubé mouky je 5 PL

100 g cukru krupice je 4,5 PL

100 g cukru moučka je 6,5 Pl

100 g oleje nebo sádla je 8 PL

100 g mléka je 8 PL

100 g marmelády je 3 PL

100 g mletých oříšků je 10 PL

100 ml vody je 8 PL

100 g strouhané čokolády je 8 PL

100 g kakaa je 6 PL

100 ml zakysané smetany je 4 PL

100 g měkkého tvarohu je 3,5 PL

100 g rozpuštěného másla je 7 PL

100 g tuhého másla je PL

• PL = vrchovatá polévková lžíce

Do hrnku o objemu 250 ml se vejde:

250 g mléka

240 g vody

240 g oleje

175 g hrubé mouky

140 g hladké mouky

250 g rýže

170 g krupice

105 g ovesných vloček

150 g máku

250 g sádla, másla nebo tuku

• Můj tip

Pozor na nejčastější chybu při pečení. Neotvírejte troubu, chladný vzduch z venčí může narušit proces pečení a způsobit, že dezert bude nerovnoměrně propečený.

Ať se dobře peče!

vaše jihočeská kuchařka Karolína

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace